Przepis i sposób przygotowania na: owocowa rozeta
Biszkopt przełóż do tortownicy.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, odstaw do ostygnięcia.
Dobrze schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem i mixem. Następnie dodaj przestudzoną, rozpuszczoną żelatynę.
Obierz banana. Wszystkie owoce pokrój w plastry. Bitą śmietanę przełóż na biszkopt, przykryj drugą warstwą ciasta. Poszczególne owoce ułóż w kształt rozety i zalej tężejącą galaretką.
Z trzeciej warstwy ciasta wykonaj dekoracyjne ciasteczka: Polewę przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Z biszkoptu wycinaj foremką do ciast fantazyjne figurki, np. serduszka, kwiatuszki, itp. Wycięte ciasteczka polej polewą, ozdób owocami.
Ciasteczka ułóż na środku kompozycji z owoców.