Przepis i sposób przygotowania na: Owocowy torcik z musem czekoladowym
Kroki postępowania
Studzimy , potem czystą tortownicę przykrywamy folią , na spód kładziemy blat ciasta.
![Krok 1 - Owocowy torcik z musem czekoladowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/owocowy-torcik-z-musem-czekoladowym1-2.jpg)
Jabłka krótko dusimy , dodajemy brzoskwinie , opłukane jeżyny i cukier puder.
Dusimy pod przykryciem , często mieszając , do zmiękczenia jabłek , ale tak żeby nie rozpadły się całkowicie. Zestawiamy z ognia , dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy kawałki imbiru.Studzimy.
![Krok 2 - Owocowy torcik z musem czekoladowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/owocowy-torcik-z-musem-czekoladowym2-2.jpg)
Tortownicę wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
![Krok 3 - Owocowy torcik z musem czekoladowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/owocowy-torcik-z-musem-czekoladowym3-2.jpg)
Czekolady rozpuszczamy nad parą wodną i studzimy.
Chłodną śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy porcjami płynną czekoladę,
Na stężałe owoce wykładamy mus czekoladowy. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Potem ozdabiamy brzoskwinią i jeżynami.
SMACZNEGO .
![Krok 4 - Owocowy torcik z musem czekoladowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/owocowy-torcik-z-musem-czekoladowym4-2.jpg)