Przepis i sposób przygotowania na: Owsiane ciasteczka z suszoną śliwką.
Kroki postępowania
Po upieczeniu przekładałam ciasteczka,z każdej partii pieczenia, na kratkę do wystygnięcia.Zaraz po wyjęciu z piekarnika ciastka wydają się być miękkie, niedopieczone,surowe,jednak jest to złudne wrażenie.Wystarczy im moment poza piekarnikiem i już twardnieją.
Ciastek wyszło naprawdę sporo-ale mimo dużej ilości szybko zniknęły,długo nie pobyły.Są półkruche w konsystencji i chrupią za sprawą płatków owsianych.
Ciasteczka zarówno dostarczą słodyczy,jak i są pożywne, wartościowe.Są świetnym wspomagaczem trawienia,bo za sprawą zawartych w nich składników mając na myśli głownie płatki owsiane,otręby i suszoną śliwkę,usprawniają,wpływają korzystnie na trawienie.Polecam je zarówno do kawy,jak i solidnej szklanki mleka,w każdym zestawie,w każdej odsłonie świetnie smakują,dobrze się sprawdzają.