Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka nocna toffi z krówkami (bez gotowania)
90g płatków owsianych górskich (3/4 szklanki o pojemności 200 ml)
300 ml mleka (*)
Dodatkowo:
syrop toffi (do smaku; polecam Victoria Cymes)
2-3 cukierki toffi lub krówki
Wieczorem do miseczki (**) wsypać płatki owsiane.
Płatki zalać mlekiem i wymieszać.
Całość przykryć folią spożywcą i odstawić w chłodne miejsce.
(Niekoniecznie do lodówki.)
Rano płatki opcjonalnie podgrzać (ale nie gotować) i wymieszać z syropem toffi.
Na końcu dodać pokrojone cukierki.
(*) Można użyć wody, ale ze względu na smak zalecam jogurt, mleko roślinne bądź zwierzęce.
(**) Można użyć słoiczka z nakrętką, wtedy mamy szybkie i zdrowe śniadanie, np. do pracy.