Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ozorki cielęce z rodzynkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki cielęce
1 kg
włoszczyzna
2 pęczki
cebula
2 szt
masło
2 łyżki
mąka
1 łyżka
rosół
1,5 szklanki
rodzynki
10 dag
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
pieprz ziarnisty
6 szt
majeranek
1 łyżka
Sklep Prymat
ocet winny
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki cielęce z rodzynkami

Ozorki kilka razy sparzyć wrzącą wodą, następnie włożyć do gorącej wody, osolić, dodać warzywa i przyprawy, ugotować do miękkości. Wyjąć z wywaru, zalać zimną wodą, ściągnąć skórę. Masło stopić, rozmieszać z mąką, rozprowadzić rosołem i zagotować. Dodać rodzynki i gotować przez 5 minut. Sos przyprawić do smaku octem winnym i solą. Ozorki pokroić, dodać do sosu, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.07.2012 18:21
jeszcze nie jadłam
Monika193
Monika193 11.01.2012 18:16
świetne
m1monika 12.06.2011 00:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak