Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy czosnkowo - cebulowe Zewy
Kroki postępowania
Wyrabiać kilka minut a potem ciasto zakryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto rośnie, stopić w rondelku masło i do lekko przestudzonego zetrzeć ząbki czosnku na tarce o bardzo drobnych oczkach lub przecisnąć przez praskę, wymieszać i wystudzić ( masło nie może się ściąć ).
![Krok 1 - Paluchy czosnkowo - cebulowe Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paluchy-czosnkowo-cebulowe-zewy1-2.jpg)
Każdy posmarować porcją masła z czosnkiem i na jednym posypać cebulką.
![Krok 2 - Paluchy czosnkowo - cebulowe Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paluchy-czosnkowo-cebulowe-zewy2-2.jpg)
Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać złotym lnem i czarnym sezamem.
![Krok 3 - Paluchy czosnkowo - cebulowe Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paluchy-czosnkowo-cebulowe-zewy3-2.jpg)
Wystudzić na kratce lub zostawić na blasze aż wystygną.
![Krok 4 - Paluchy czosnkowo - cebulowe Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paluchy-czosnkowo-cebulowe-zewy4-2.jpg)