Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy z serem na tang zhong
Kroki postępowania
Zaczyn tang zhong: do rondelka wlać wodę i dodać mąkę, wymieszać rózgą. Postawić na ogniu. Co chwilę mieszając, podgrzewać, aż zgęstnieje. Zestawić z ognia.
Dolać zimne mleko, wymieszać. Dodać cukier i drożdże i mieszać aż się rozpuszczą.
![Krok 1 - Paluchy z serem na tang zhong foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paluchy-z-serem-na-tang-zhong1-2.jpg)
Do misy robota wsypać mąkę i sól. Dodać jajko, olej i zaczyn. Zagnieść jednolite ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na 1,5 godziny.
![Krok 2 - Paluchy z serem na tang zhong foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paluchy-z-serem-na-tang-zhong2-2.jpg)
Podzielić na 6-7 kawałków.
![Krok 3 - Paluchy z serem na tang zhong foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paluchy-z-serem-na-tang-zhong4-2.jpg)
Po tym czasie ciasto wyjąć na stolnicę.
![Krok 4 - Paluchy z serem na tang zhong foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paluchy-z-serem-na-tang-zhong3-2.jpg)
Z każdego nich utoczyć wałeczek, ułożyć na macie (lub na blaszce do bagietek). Odstawić do wyrośnięcia na 30-40 minut.
![Krok 5 - Paluchy z serem na tang zhong foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paluchy-z-serem-na-tang-zhong5-2.jpg)
Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać tartym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
Dobrze smakują i na ciepło i na zimno :)
![Krok 6 - Paluchy z serem na tang zhong foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paluchy-z-serem-na-tang-zhong6-2.jpg)