Przepis i sposób przygotowania na: Pani Walewska
Kroki postępowania
Budynie zmieszane z cukrem wanilinowym gotujemy na mleku. Ostudzony budyń miksujemy razem z masłemi dosładzamy do smaku cukrem pudrem.
Ciasto: | |
mąka pszenna | 30 dag |
margaryna | 20 dag |
proszek do pieczenia | 1,5 łyzeczki |
jajko | 4 |
orzechy włoskie | 20 dag |
cukier puder | 10 dag |
powidła śliwkowe | 300 ml |
Krem: | |
budynie śmietnkowe | 2 |
cukier wanilinowy | 1 |
masło | 0,5 |
margaryna | 0,5 |
mleko | 2,5 szklanki |
cukier puder | wedle uznania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: