Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

panierowane kieszonki z cukinii

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 dość duża
szynka kilka plasterków
żółty ser kilka plasterków
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: panierowane kieszonki z cukinii

Kroki postępowania

1
Cukinię pokrój na grube plastry a każdy z nich wzdłuż, ale nie do końca, tworząc kieszonkę. Do szczeliny należy włożyć dwa plasterki sera i pomiędzy nie plasterek szynki.
Krok 1 - panierowane kieszonki z cukinii foto
2
Tak przygotowane krążki cukinii obtocz w rozbełtanym jajku i panieruj w bułce tartej.
Krok 2 - panierowane kieszonki z cukinii foto
3
Smaż z obu stron na złoto na rozgrzanym maśle klarowanym.
Krok 3 - panierowane kieszonki z cukinii foto
4
Podawaj od razu - póki ciepłe! Smacznego!
Krok 4 - panierowane kieszonki z cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.12.2012 22:11
Wyglądają wspaniale.
Dorian 06.12.2012 09:38
super pyszny pomysl
RenataZ-et 04.12.2012 18:58
super pomysł
aisoglam 04.12.2012 16:06
Bardzo fajny pomysł na cukinię, znam z babcinej kuchni :)
zolzica 29.10.2012 22:18
szkoda, że już cukinia się kończy
Ola1984 22.10.2012 18:09
Cudne i na pewno smaczne! :)
Cukiereczek13 22.10.2012 18:06
świetny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak