Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta waniliowa z sosem malinowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Panna Cotta waniliowa z sosem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/panna-cotta-waniliowa-z-sosem-malinowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Panna Cotta waniliowa z sosem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/panna-cotta-waniliowa-z-sosem-malinowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Panna Cotta waniliowa z sosem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/panna-cotta-waniliowa-z-sosem-malinowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Panna Cotta waniliowa z sosem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/panna-cotta-waniliowa-z-sosem-malinowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Panna Cotta waniliowa z sosem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/panna-cotta-waniliowa-z-sosem-malinowym5-2.jpg)
Po 4 godzinach do ciepłej wody włożyć foremki na kilka sekund, ułatwi to wyciągnięcie Panna Cotty bez uszkodzenia. Polać sosem.
![Krok 6 - Panna Cotta waniliowa z sosem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/panna-cotta-waniliowa-z-sosem-malinowym6-2.jpg)
śmietana 30% | 210 ml |
cukier | 6 łyżeczek |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1,5 łyżeczki |
laska wanilii | 1/3 sztuki |
mleko 2% | 40 ml |
maliny mrożone | 250 gram |
cukier | 6 łyżeczek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: