Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kuskusem cebulowo-pomidorowym
Kaszę kuskus zalewamy lekko osolonym wrzątkiem,przykrywamy i czekamy aż wsiąknie całą wodę.
Cebulę kroimy na drobniutką kosteczkę,pomidora obieramy ze skóry,wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy cebulę na złoty kolor potem dodajemy pokrojone pomidory i smażymy 2 minuty.Doprawiamy tymiankiem,solą i pieprzem.
Usmażoną cebulę i pomidora mieszamy z kuskusem.
Papryki smarujemy oliwą i posypujemy solą i pieprzem,napełniamy środki kuskusem bardzo ugniatając.
Napełnione papryki układamy na blasze do pieczenia.
Pieczemy 1 godzinę w nagrzanym wcześniej piekarniku do 200 s.c.