Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM Z POMIDORAMI I SEREM

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 8 sztuk
mięso mielone 1,5 kg
olej 100 ml
czosnek 1 główka
cebula 4 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 opakowanie
przecier pomidorowy 2 opakowania
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
ser żółty 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM Z POMIDORAMI I SEREM

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wykładam na rozgrzany na patelni olej. Mięso podsmażam stale mieszając.
Krok 1 - PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM Z POMIDORAMI I SEREM foto
2
Czosnek obieram i kroję. Cebule obieram, kroję i podsmażam na oleju.
Krok 2 - PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM Z POMIDORAMI I SEREM foto
3
Do podsmażonego mięsa dodaję cebulę i czosnek oraz ostrą paprykę i Kucharka. Do mięsa dodaję pieprz. Po czym dodaję sól. Następnie dodaję słodką paprykę.
Krok 3 - PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM Z POMIDORAMI I SEREM foto
4
Do mięsa dodaję przecier pomidorowy i dokładnie całość mieszam.
Krok 4 - PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM Z POMIDORAMI I SEREM foto
5
Paprykę myję, przecinam wzdłuż, pozbawiam gniazd nasiennych i układam na blaszce. Papryki napełniam farszem. Następnie posypuję je startym serem. Blachę umieszczam w piekarniku nagrzanym do 200C.
Krok 5 - PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM Z POMIDORAMI I SEREM foto
6
Papryki piekę przez 15 minut.
Krok 6 - PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM Z POMIDORAMI I SEREM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 12.09.2014 13:44
pyszne sezonowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak