Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryka faszerowana pastą jajeczną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypiorek 1 pęczek
musztarda 2 łyżki
majonez pół słoika
sól do smaku
pieprz do smaku
papryki czerwone 2 sztuki
jajko ugotowane na twardo 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana pastą jajeczną

Jajka gotuję na twardo po czym studzę w zimnej wodzie, obieram ze skorupki i kroję na mniejszą kostkę. Szczypiorek siekam i dodaję do jajek. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Dodaję dwie łyżki musztardy i majonez i wszystko razem mieszam. Po zrobieniu pasty nakładam ją do wcześniej wydrążonych i oczyszczonych papryk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elficzna 26.09.2012 23:59
piekne :) pyszotka
parysek10 26.09.2012 16:54
co za smak!
Konczi 26.09.2012 14:42
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak