Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana
Kroki postępowania
Przykrywamy odstawiamy na 5 minut. Potem kaszę rozbijamy widelcem, dosypujemy 2 czubate łyżeczki czarnego sezamu i dokładnie mieszamy.
![Krok 1 - Papryka nadziewana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/papryka-nadziewana1-2.jpg)
Strąki napełniamy pierwszą warstwą kuskusu, delikatnie oprószamy solą i pieprzem, przykrywamy połówkami oliwek, delikatnie dociskamy.
![Krok 2 - Papryka nadziewana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/papryka-nadziewana2-2.jpg)
![Krok 3 - Papryka nadziewana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/papryka-nadziewana3-2.jpg)
Wierzch posypujemy czarnym sezamem i odrobiną chili.
Papryki owijamy papierem do pieczenia, przewiązujemy wilgotnym sznureczkiem w połowie papryki i tak przygotowane przekładamy na blaszkę razem z kapeluszami papryki.
Pieczemy w 180 C ok. 30 minut, kapelusze wyjmujemy po 20 minutach.
![Krok 4 - Papryka nadziewana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/papryka-nadziewana4-2.jpg)