Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Paprykowe golonka indycze z piekarnika z kukurydzą.

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki indycze 4 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
olej
Papryka ostra mielona Prymat 4 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe golonka indycze z piekarnika z kukurydzą.

Tak upieczone mięso jest bardzo pikantne. Słodka kukurydza lekko przełamuje tą ostrość. Danie można podać z dowolnym dodatkiem, ja podałam z kopytkami.

Wykonanie:

1. Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy. Następnie nacieramy olejem, solą i papryką. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę.

2. Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy olejem i pieczemy do miękkości i zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około półtorej godziny. W trakcie pieczenia mięso często polewamy sosem, który nam się tworzy podczas pieczenia. Dzięki temu mięso będzie soczyste.

3. Na pół godziny przed zakończeniem pieczenia do mięsa dodajemy odsączoną kukurydzę.

4. Podajemy z dowolnym dodatkiem. Ja podałam z kopytkami.

5. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 28.05.2017 07:32
Bardzo polecam.
gusia1000 02.10.2016 00:17
Dobre na obiad.
Babeczka35 01.10.2016 20:16
Dziękuję:)
AZgotuj 01.10.2016 14:04
pięknie wypieczona
Babeczka35 01.10.2016 10:26
Dziękuję:)
tobi1989 01.10.2016 10:01
Super danie :)
kasia.s 01.10.2016 09:54
Oj zjadłabym :)
Wacław 01.10.2016 09:25
pyszne jedzonko :-)
Małgorzata92 01.10.2016 09:15
Fajnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak