Przepis i sposób przygotowania na: Paski kurczaka w sosie szpinakowym
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Na początku przygotowujemy marynatę do kurczaka.
Do miseczki dodajemy oliwę z oliwek, czosnek granulowany, ostrą paprykę oraz grubo mielony pieprz. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy solą morską oraz cukrem trzcinowym.
Pierś z kurczaka kroimy w paski i nacieramy je przygotowaną marynatą. Odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
![Krok 1 - Paski kurczaka w sosie szpinakowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paski-kurczaka-w-sosie-szpinakowym1-2.jpg)
Gdy ten całkowicie się rozpuści, dusimy go jeszcze około 5 minut, tak aby odparować nadmiar wody.
![Krok 2 - Paski kurczaka w sosie szpinakowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paski-kurczaka-w-sosie-szpinakowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Paski kurczaka w sosie szpinakowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paski-kurczaka-w-sosie-szpinakowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Paski kurczaka w sosie szpinakowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paski-kurczaka-w-sosie-szpinakowym4-2.jpg)
Kurczaka w sosie szpinakowym podajemy z ulubionymi dodatkami np. z brązowym ryżem
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Paski kurczaka w sosie szpinakowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paski-kurczaka-w-sosie-szpinakowym5-2.jpg)