Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczno-warzywna z kiełbasą
Kroki postępowania
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i rozgnieść widelcem. Dodać majonez, sól oraz pieprz i wymieszać.
![Krok 1 - Pasta jajeczno-warzywna z kiełbasą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-jajeczno-warzywna-z-kielbasa1-2.jpg)
Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Wrzucić do jajek. Kiełbasę żywiecką pokroić w drobną kosteczkę. Wrzucić do jajek.
![Krok 2 - Pasta jajeczno-warzywna z kiełbasą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-jajeczno-warzywna-z-kielbasa2-2.jpg)
Rzodkiewki umyć, osuszyć, odciąć końce. Pokroić w kosteczkę. Paprykę oczyścić z nasion i również pokroić. Wrzucić warzywa do miski, wymieszać całość dokładnie.
![Krok 3 - Pasta jajeczno-warzywna z kiełbasą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-jajeczno-warzywna-z-kielbasa3-2.jpg)
Pastę warto schłodzić 2-3 godziny w lodówce, aby smaki się przegryzły. Podawać z pieczywem
![Krok 4 - Pasta jajeczno-warzywna z kiełbasą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-jajeczno-warzywna-z-kielbasa4-2.jpg)