Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bobu z cheddarem
Kroki postępowania
Bób przebrać, umyć i wrzucić na osolony wrzątek. Gotować 10-12 minut do miękkości, odcedzić i wystudzić.
![Krok 1 - Pasta z bobu z cheddarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-z-bobu-z-cheddarem1-2.jpg)
Bób obrać ze skórek, wrzucić do miski. Wlać sok z cytryny, olej, dodać sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość rozgnieść dokładnie widelcem.
![Krok 2 - Pasta z bobu z cheddarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-z-bobu-z-cheddarem2-2.jpg)
Siemię lniane uprażyć na suchej patelni i wystudzić.
![Krok 3 - Pasta z bobu z cheddarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-z-bobu-z-cheddarem3-2.jpg)
Wsypać je do pasty (część odłożyć do dekoracji). Ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Wsypać do pasty,
![Krok 4 - Pasta z bobu z cheddarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-z-bobu-z-cheddarem4-2.jpg)
![Krok 5 - Pasta z bobu z cheddarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-z-bobu-z-cheddarem5-2.jpg)
Pastę przełożyć do miseczki, posypać odłożonym siemieniem i schłodzić aby smaki się przegryzły. Podawać z pieczywem
![Krok 6 - Pasta z bobu z cheddarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasta-z-bobu-z-cheddarem6-2.jpg)