Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z fasolą i serem
Kroki postępowania
Gdy to nastąpi do zaczyny dodajemy resztę mleka, cukier, roztrzepane wcześniej jaja i szczyptę soli. Ciasto ugniatamy. Pod koniec ugniatania dodajemy oliwę. Fasolę gotujemy w garnku w tradycyjny sposób. W tym czasie robimy zaczyn na nasze paszteciki. Łączymy ze sobą drożdże, cukier, mąkę i połowę z przygotowanego mleka. Odstawiamy na około 10 minut czekając aż ciasto "urośnie".
Gdy to nastąpi do zaczyny dodajemy resztę mleka, cukier, roztrzepane wcześniej jaja i szczyptę soli. Ciasto ugniatamy. Pod koniec ugniatania dodajemy oliwę.
Tak przygotowane ciasto rozwałkowujemy (nie za cienko) i przecinamy na paski.
![Krok 1 - Paszteciki z fasolą i serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paszteciki-z-fasola-i-serem1-2.jpg)
![Krok 2 - Paszteciki z fasolą i serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paszteciki-z-fasola-i-serem2-2.jpg)
![Krok 3 - Paszteciki z fasolą i serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paszteciki-z-fasola-i-serem3-2.jpg)
Jemy jako dodatek, np. do barszczu
![Krok 4 - Paszteciki z fasolą i serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paszteciki-z-fasola-i-serem4-2.jpg)
![Krok 5 - Paszteciki z fasolą i serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/paszteciki-z-fasola-i-serem5-2.jpg)