Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Paszteciki z wątróbki na słodko

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa
40 dag
rodzynki
0,5 szklanki
migdały
0,5 szklanki
pistacje
0,5 szklanki
mleko
1 szklanka
bułka
2 szt
jaja
7 szt
cukier waniliowy
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z wątróbki na słodko

Wątróbkę zmielić w maszynce. Rodzynki i pistacje sparzyć, migdały sparzyć, a następnie obrać ze skórki. Bakalie zemleć, wymieszać z żółtkami, cukrem i bułkami namoczonymi w mleku. Dodać ubitą pianę z białek oraz wątróbki. Wszystkie składniki wymieszać. Tak przygotowaną masę włożyć do brytfanny i piec ok. 15 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.11.2013 11:40
jeszcze nie próbowałam
Seba 10.06.2012 11:56
pycha
Iwona51
Iwona51 05.01.2011 01:03
Lubię pasztety są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak