Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy do słoiczka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pasztet drobiowy do słoiczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-drobiowy-do-sloiczka1-2.jpg)
![Krok 2 - Pasztet drobiowy do słoiczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-drobiowy-do-sloiczka2-2.jpg)
![Krok 3 - Pasztet drobiowy do słoiczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-drobiowy-do-sloiczka3-2.jpg)
Masę mięsną połączyć z płynną wątróbką.
![Krok 4 - Pasztet drobiowy do słoiczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-drobiowy-do-sloiczka4-2.jpg)
![Krok 5 - Pasztet drobiowy do słoiczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-drobiowy-do-sloiczka5-2.jpg)
Dodać do masy mięsnej. Dokładnie wymieszać.
![Krok 6 - Pasztet drobiowy do słoiczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-drobiowy-do-sloiczka6-2.jpg)
Pozostawić w garnku do ostygnięcia.
Po upływie doby powtórzyć pasteryzację.
![Krok 7 - Pasztet drobiowy do słoiczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-drobiowy-do-sloiczka7-2.jpg)
wątróbki z kurczaka | 1,5 kg |
indycza szyjka | lub kacze 1/2 kg |
skrzydełka kurczaka | 1 kg |
mięso gulaszowe z indyka | 1/2 kg |
kurze łapki | 1/2 kg |
marchew | 3 duże |
seler naciowy | 4 łodygi |
por młody | mały |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 |
Ziele angielskie całe Prymat | 5 kulek |
sól do smaku | |
masło | 200 g |
smalec | 200 g |
czosnek | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: