Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet grzybowy
Kroki postępowania
Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić i usmażyć na tłuszczu z pokrojoną cebulą.
![Krok 1 - Pasztet grzybowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-grzybowy9-2.jpg)
![Krok 2 - Pasztet grzybowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-grzybowy10-2.jpg)
![Krok 3 - Pasztet grzybowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-grzybowy11-2.jpg)
grzyby leśne | 1 kg |
cebula biała | 1 szt |
tłuszcz | 2 łyżka |
bułka czerstwa | 2 szt. |
śmietana | 2 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
jajko | 3 szt. |
tłuszcz do formy | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: