Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet jarski
Kroki postępowania
Warzywa umyć, pokroić i ugotować osolonej wodzie, z dodatkiem tłuszczu.
![Krok 1 - Pasztet jarski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-jarski1-2.jpg)
![Krok 2 - Pasztet jarski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-jarski2-2.jpg)
![Krok 3 - Pasztet jarski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-jarski3-2.jpg)
![Krok 4 - Pasztet jarski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-jarski4-2.jpg)
ziemniaki | 4 szt. |
groszek zielony | 1 puszka |
cebula biała | 1 szt |
por | 1 szt. |
grzyby suszone | 1/3 szklanki |
kapusta | 10 dag |
marchew | 1 szt. |
śmietana | 1/2 szklanki |
kasza manna | 1/2 szklanki |
tłuszcz | 4 łyżki |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
papier do pieczenia | |
jaja | 3 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: