Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasztet z cukinii

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

cukinia 3 szklanki startej
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej 0,5 szklanki
jajko 3 szt
cebula 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Lista składników

margaryna do smarowania
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z cukinii

Kroki postępowania

1
Cukinię tarkujemy na grubych oczkach. Odciskamy z soku i odmierzamy 3 szklanki
Krok 1 - Pasztet z cukinii foto
2
Do cukinii dodajemy wszystkie składniki oprócz białek , przyprawiamy wg uznania do smaku-sól, pieprz, czosnek i mieszamy.
Krok 2 - Pasztet z cukinii foto
3
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do przygotowanej masy. Mieszamy
Krok 3 - Pasztet z cukinii foto
4
Blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Masę przekładamy do formy.
Pieczemy ok. godziny
Krok 4 - Pasztet z cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 03.01.2015 15:01
o takiego jeszcze nie jadłam
Barbara777 03.01.2015 13:38
bardzo lubię taki pasztet;)
marcia7 03.01.2015 11:23
ale fajny dla wegetarian
Mama niejadka 03.01.2015 10:30
Lubię domowe pasztety :)
Wiktoria29 03.01.2015 10:26
bardzo lubię takie pasztet, ja dodaję jeszcze pietruszkę i marchewkę do niego
paula99926 03.01.2015 09:49
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak