Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z fasoli i pieczarek
Kroki postępowania
1. Fasolę moczymy w wodzie przez około 12 godzin. Najlepiej zalać ją zimną wodą i zostawić na noc.
Gdy fasola odpowiednio się namoczy, odlewamy wodę, dodajemy świeżej i gotujemy do miękkości z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego. Na 10 minut przed końcem gotowania, dosalamy wodę.
![Krok 1 - Pasztet z fasoli i pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-fasoli-i-pieczarek1-2.jpg)
![Krok 2 - Pasztet z fasoli i pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-fasoli-i-pieczarek2-2.jpg)
![Krok 3 - Pasztet z fasoli i pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-fasoli-i-pieczarek3-2.jpg)
![Krok 4 - Pasztet z fasoli i pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-fasoli-i-pieczarek4-2.jpg)
![Krok 5 - Pasztet z fasoli i pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-fasoli-i-pieczarek5-2.jpg)
![Krok 6 - Pasztet z fasoli i pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-fasoli-i-pieczarek6-2.jpg)
* do masy możemy dodać 1-2 jajka, jeśli chcemy aby pasztet był bardziej zwarty.
![Krok 7 - Pasztet z fasoli i pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-fasoli-i-pieczarek7-2.jpg)
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 50 -55 minut*.
* jeśli pasztet zacznie się wcześniej przypiekać, możemy przykryć go folią aluminiową.
Życzę smacznego! :)
![Krok 8 - Pasztet z fasoli i pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-fasoli-i-pieczarek8-2.jpg)