Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kury/koguta z cebulą i marchewką
Kroki postępowania
Dodać obraną marchew (w całości), liście laurowe, ziele angielskie i przyprawę rosołową.
Całość gotować (pod przykryciem) na małym ogniu - do miękkości.
Po tym czasie mięso ostudzi, oddzielić od kości i wraz z marchewką - zmielić (dwukrotnie) maszynką do mięsa.
![Krok 1 - Pasztet z kury/koguta z cebulą i marchewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-kurykoguta-z-cebula-i-marchewka1-2.jpg)
![Krok 2 - Pasztet z kury/koguta z cebulą i marchewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-kurykoguta-z-cebula-i-marchewka2-2.jpg)
Do masy dodać bułki namoczone w ciepłym rosole (dokładnie nieodciśnięte), jajka, drobno posiekany czosnek cebulę oraz przyprawy.
Wszystko razem dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
![Krok 3 - Pasztet z kury/koguta z cebulą i marchewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-kurykoguta-z-cebula-i-marchewka3-2.jpg)
![Krok 4 - Pasztet z kury/koguta z cebulą i marchewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-kurykoguta-z-cebula-i-marchewka4-2.jpg)
![Krok 5 - Pasztet z kury/koguta z cebulą i marchewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-kurykoguta-z-cebula-i-marchewka5-2.jpg)