Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z żurawiną
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pasztet z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-zurawina11-2.jpg)
![Krok 2 - Pasztet z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-zurawina13-2.jpg)
![Krok 3 - Pasztet z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-zurawina10-2.jpg)
Z garnka wyjmujemy najpierw kurczaka, starannie obieramy mięso z kości, kości oczywiście wyrzucamy. Pozostałą zawartość garnka przecedzamy przez sito. Wywar zostawiamy! A z tego co zostało na sicie wybieramy mięso, marchewkę i pietruszkę. Cebulę, listki i ziele angielskie wyrzucamy.
Żurawinę dokładnie odsączamy, połowę mielimy, a połowę zostawiamy. Mielimy też mięso, marchewkę i pietruszkę. Moim zdaniem wystarczy jednokrotne zmielenie, ale jak ktoś lubi może wszystko zmielić 2 lub nawet 3 razy :)
![Krok 4 - Pasztet z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-zurawina12-2.jpg)
![Krok 5 - Pasztet z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-zurawina7-2.jpg)
![Krok 6 - Pasztet z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-zurawina8-2.jpg)
![Krok 7 - Pasztet z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-zurawina9-2.jpg)
![Krok 8 - Pasztet z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-zurawina6-2.jpg)