Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak jęczmienny z kurczakiem i warzywami
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Kaszę pęczak dokładnie płuczemy w zimnej wodzie, a następnie gotujemy ją w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki masła.
![Krok 1 - Pęczak jęczmienny z kurczakiem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/peczak-jeczmienny-z-kurczakiem-i-warzywami1-2.jpg)
![Krok 2 - Pęczak jęczmienny z kurczakiem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/peczak-jeczmienny-z-kurczakiem-i-warzywami2-2.jpg)
![Krok 3 - Pęczak jęczmienny z kurczakiem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/peczak-jeczmienny-z-kurczakiem-i-warzywami3-2.jpg)
Tak doprawione kawałki dodajemy do warzyw i przesmażamy wszystko przez około 3 minuty - do momentu delikatnego ścięcia się mięsa.
![Krok 4 - Pęczak jęczmienny z kurczakiem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/peczak-jeczmienny-z-kurczakiem-i-warzywami4-2.jpg)
Na koniec doprawiamy nasz sos solą ziołową i świeżo zmielonym pieprzem.
![Krok 5 - Pęczak jęczmienny z kurczakiem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/peczak-jeczmienny-z-kurczakiem-i-warzywami5-2.jpg)
Życzę smacznego! :)
![Krok 6 - Pęczak jęczmienny z kurczakiem i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/peczak-jeczmienny-z-kurczakiem-i-warzywami6-2.jpg)