Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pianka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 sztuka
galaretka agrestowa 1 sztuka
galaretka malinowa 2 sztuk
herbatniki 2 paczki
mleko skondensowane niesłodzon 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka

Kroki postępowania

1
Galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie , każda w 1 szklance. Odstawiamy do wystudzenia. Zarówno galaretke agrestową jak i truskawkową, miksujemy gdy sa już wystudzone na pianę.
Krok 1 - Pianka foto
2
następnie do każdej z nich wlewamy połowę skondensowanego mleka niesłodzonego i dalej miksujemy by powstała pianka.
Krok 2 - Pianka foto
3
oczywiscie najpierw robimy jedną galaretkę, póżiej drugą. Na wyłożoną blaszkę herbatnikami ( ja miałam 45/35 cm - jeżeli użyjecie mniejszej jeszcze lepiej, gdyż ptasie mleczko będzie wyższe) wylewamy galaretkę truskawkową i wystawiamy np na balkon na ok 10 minut, zalezy od temp panujacej na dworze, czekamy aż po prostu zrobi się pianka. Następnie zajmujemy się tą drugą galaretką, którą póziej wylewamy na truskawkową. Wystawiamy na dwór, bądź do lodówki. Następnie chłodne galaretki malinowe wylewamy na agrestową piankę i wstawiamy do lodówki , aż zastygnie. Ja wystawiłam na balkon i było gotowe w moment.
Krok 3 - Pianka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 14.07.2013 21:49
super na upalne dni
Róża1 11.07.2013 18:13
super deser:-)
Botwinka 25.06.2013 12:38
Fantastyczny deser.
Isia 06.12.2012 11:44
pycha
TEtalicha 06.12.2012 09:54
proszę, polecam proste do zrobienia
Noruas 06.12.2012 02:09
Podoba mi sie, zawsze zastanawiałam się jak robią te pyszne pianki w sklepach i już wiem, dzięki!
caffee_tea 05.12.2012 21:48
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak