Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane pokrzywą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pieczarki faszerowane pokrzywą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczarki-faszerowane-pokrzywa1-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczarki faszerowane pokrzywą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczarki-faszerowane-pokrzywa2-2.jpg)
![Krok 3 - Pieczarki faszerowane pokrzywą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczarki-faszerowane-pokrzywa3-2.jpg)
![Krok 4 - Pieczarki faszerowane pokrzywą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczarki-faszerowane-pokrzywa4-2.jpg)
Gotowym, pokrzywowym farszem wypełniamy przygotowane pieczarki. Tak przygotowane układamy w naczyniu żaroodpornym, posmarowanym wcześniej olejem. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczarki zapiekamy około 20 minut w 180°C. Tuż przed końcem pieczenia wierzch dania posypujemy pozostawioną częścią żółtego sera.
Pokrzywowe grzybki podajemy na ciepło oprószone szczypiorkiem.
![Krok 5 - Pieczarki faszerowane pokrzywą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczarki-faszerowane-pokrzywa5-2.jpg)