Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane – pieczone

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 5 szt.
cebula biała 1 szt.
bułka 1 szt
mleko 1/2 szklanki
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane – pieczone

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Pieczarki wydrążyć od środka razem z nóżkami.
Krok 1 - Pieczarki nadziewane – pieczone foto
2
Nóżki pieczarek drobno pokroić i przysmażyć na łyżce masła razem z pokrojoną cebulą.
Krok 2 - Pieczarki nadziewane – pieczone foto
3
Następnie namoczyć bułkę w mleku, odcisnąć, połączyć z ostudzonym farszem pieczarkowo - cebulowym i przyprawić do smaku. Nałożyć farsz do czapeczek pieczarek, obłożyć wiórkami masła.
Krok 3 - Pieczarki nadziewane – pieczone foto
4
Upiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni około 35 minut.
Krok 4 - Pieczarki nadziewane – pieczone foto
5
Pieczarki pieczemy w foli aluminiowej.
Krok 5 - Pieczarki nadziewane – pieczone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agula&Stabi 01.06.2014 21:13
Sami takie robimy :) Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak