Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w sosie śmietanowym
Kroki postępowania
Z mięsa formujemy kulki które wkładamy w kapelusze pieczarek ,układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 180C przez pół godziny.
pieczarki | 13-14 szt |
mięso mielone | 20-30 dag |
marchew | 2 startej łyżki |
seler korzeniowy | 2startej łyżki |
jajko | 1 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
sól i pieprz | |
natka pietruszki | 1 łyżka |
śmietana | 1 szklanka |
woda | 3 łyżki |
mąka pszenna | 1 łyżeczka |
ząbki czosnku | 2-3 szt |
sól i pieprz | |
natka pietruszki | |
ser żółty | pól szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: