Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarki z jajecznicą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 70 dag
cebula 1 szt
ser żółty 30 dag
jajko 4 szt
pietruszka zielona 3 łyżki
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z jajecznicą

Pieczarki umyć, oczyścić. Odciąć nóżki. Nóżki pokroić w drobną kosteczkę.
Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pietruszkę posiekać. Cebulę pokroić w małą kostkę.
Na blaszkę do pieczenia położyć pergamin a na nim układać kapelusze pieczarek ( dziurą do góry ).
Do miseczki wbić jajka. Doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną pietruszkę. Dobrze wymieszać.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Smażyć na nim pokrojone nóżki pieczarek z cebulką. Gdy cebulka się zarumieni wlać jajka i usmażyć jak jajecznicę. Przygotowanym farszem napełniać kapelusze pieczarek ułożone na blaszce. Posypać startym serem.
Zapiekać w piekarniku 20 - 30 minut w 180 st C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 25.09.2014 15:40
świetna przekąska :)
zabcia117 25.09.2014 06:55
Fajny pomysł!!
ice cubes 24.09.2014 22:40
dobre smaki :)
Kuchenka 24.09.2014 22:24
fajne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak