Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarki z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa ok 15 dag mielonej
pieczarki ok 30 dag małych
cebula 1 łyżka z czubkiem posiekanej
natka pietruszki 1 łyżka z czubkiem posiekanej
ser żółty 3 łyżki startego
jajko 2 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z mięsem

Do mięsa dodajemy cebulę, natkę pietruszki i łyżkę tartej bułki. Skrapiamy wodą, doprawiamy do smaku.
Pieczarki myjemy i wyłamujemy nóżki, do każdej pieczarki wprószamy trochę sera i nakładamy przygotowany farsz.
Pieczarki panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażymy na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 06.04.2017 10:45
ale pysznosci
Ada-Gaba 03.04.2017 17:39
pyszniutkie
benka 03.04.2017 11:36
Świetna przystawka.
olkaaa 02.04.2017 15:02
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak