Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pieczarkowy krem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
oliwa 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
sól i pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarkowy krem

Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. W garnku podgrzewamy oliwę i podsmażamy pieczarki z cebulą. Zalewamy wodą i dodajemy pokrojoną w plasterki pietruszkę. Całość gotujemy do miękkości.
Następnie blendujemy wszystko, doprawiamy i dodajemy jogurt naturalny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak