Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wielkanocna
Dokładanie wyrabiamy .Do uformowanej masy wkładamy w środek całe jajka ,obtaczamy dokładnie w bułce tartej i obsmażamy na smalcu.
Pieczemy w temp 180 * C przez 1 godzinę w podłużnej formie.
jajko | 4 szt |
wołowina mielona | 250 g |
bułka pszenna | 200 g |
cebula biała | 1 |
mąka ziemniaczana | 2 dag |
smalec | 10 dag |
sól | |
pieprz do smaku | |
mięso mielone wieprzowe | 450 g |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 8 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: