Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanoc: Żurek w chlebie
Żurek w chlebie - jak zrobić? Zobacz przepis, krok po kroku. Potrzebujesz przygotować aromatyczny wywar, dodać zakwas i przyprawę do żurku. W tym przepisie, do żurku dodajemy białą kiełbasę i grzyby, a zupę zagęszczamy mąką. Żurek w chlebie to atrakcyjna i elegancka forma podania tej świątecznej potrawy.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wielkanoc: Żurek w chlebie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanoc-zurek-w-chlebie1-2.jpg)
![Krok 2 - Wielkanoc: Żurek w chlebie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanoc-zurek-w-chlebie2-2.jpg)
Dodać zakwas, pokrojony w kostkę boczek, pokrojoną w plastry kiełbasę, rozgnieciony nożem czosnek i pokrojone grzyby. Doprawić przyprawą do żurku i barszczu białego, a następnie gotować przez ok. 10-20 minut.
![Krok 3 - Wielkanoc: Żurek w chlebie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanoc-zurek-w-chlebie3-2.jpg)
![Krok 4 - Wielkanoc: Żurek w chlebie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanoc-zurek-w-chlebie4-2.jpg)
Gotowy żurek przelać do chlebków. Na wierzchu ułożyć ćwiartki ugotowanych na twardo jajek.
![Krok 5 - Wielkanoc: Żurek w chlebie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanoc-zurek-w-chlebie5-2.jpg)