Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z kapusty włoskiej i mięsa
Kroki postępowania
Całość przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
![Krok 1 - Pieczeń z kapusty włoskiej i mięsa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczen-z-kapusty-wloskiej-i-miesa1-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczeń z kapusty włoskiej i mięsa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczen-z-kapusty-wloskiej-i-miesa2-2.jpg)
Na dno szklanej formy kładziemy dwa rzędy kapusty, przykrywamy połową masy mięsnej. Następnie znów kładziemy warstwę kapusty.
![Krok 3 - Pieczeń z kapusty włoskiej i mięsa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczen-z-kapusty-wloskiej-i-miesa3-2.jpg)
![Krok 4 - Pieczeń z kapusty włoskiej i mięsa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczen-z-kapusty-wloskiej-i-miesa4-2.jpg)
Naczynie przykrywamy pokrywką i pieczemy w 170-180 C przez ok. 45 minut, potem zdejmujemy pokrywkę i podpiekamy jeszcze ok. 10 minut.
Najlepiej zostawić jeszcze pieczeń w piekarniku w celu odpoczęcia i odparowania części wody.
![Krok 5 - Pieczeń z kapusty włoskiej i mięsa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczen-z-kapusty-wloskiej-i-miesa5-2.jpg)