Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z karkówki
Kroki postępowania
2. Kawałek chudej karkówki dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem, szpikujemy czosnkiem i nacieramy przyprawami (Pieprz, kucharek, tymianek, majeranek, papryka). Mięsko odkładamy na ok 2-3 godziny do lodówki.
3. Odrobinę oliwy z oliwek rozgrzewamy na patelni (albo w garnku) i obsmażamy mięsko z każdej strony. Po zarumienieniu podlewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, listek laurowy i przekładamy cebulą.
![Krok 1 - Pieczeń z karkówki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczen-z-karkowki14-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczeń z karkówki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczen-z-karkowki15-2.jpg)
![Krok 3 - Pieczeń z karkówki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczen-z-karkowki13-2.jpg)
Podajemy z ziemniaczkami albo pampuchami :)
SMACZNEGO :)
![Krok 4 - Pieczeń z karkówki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczen-z-karkowki12-2.jpg)