Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczona ciecierzyca

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 szklanka
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki

Porada

Świetna i zdrowa przekąska do piwa zamiast chipsów

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona ciecierzyca

Ciecierzycę zalewamy wodą i moczymy całą noc. Na drugi dzień gotujemy do miękkości. Odcedzamy, płuczemy i osuszamy ścierką. Musi być sucha. Doprawiamy solą i obiema paprykami. Polewamy oliwą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciecierzyca powinna być równomiernie rozłożona. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy 30 minut od czasu do czasu mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 15.03.2016 14:49
Wygląda smakowicie:)
tobi1989 15.03.2016 10:55
Takiej nie jadłam :)
Anna169Hosz 15.03.2016 09:57
Już dawno zbieram się, żeby zrobić... może w końcu:)
gosia56 15.03.2016 09:02
juz od jakiegoś czasu zabieram się aby ją zrobić ;)
Ewelina1991 15.03.2016 08:37
fajna przekąska ;-)
KORAL 14.03.2016 22:38
Całkiem jak orzeszki do schrupania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak