Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona jogurtowa zebra
Kroki postępowania
Spód:
herbatniki zmielić w rozdrabniaczu, wymieszać z roztopionym masłem, wsypać na dno tortownicy (średnica 23cm) i wyrównać. Wstawić do lodówki.
![Krok 1 - Pieczona jogurtowa zebra foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-jogurtowa-zebra1-2.jpg)
Masa serowa:
Jajka wbić do miski, dodać cukier i ekstrakt waniliowy, zmiksować.
![Krok 2 - Pieczona jogurtowa zebra foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-jogurtowa-zebra2-2.jpg)
Następnie wsypać budynie waniliowe, zmiksować.
![Krok 3 - Pieczona jogurtowa zebra foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-jogurtowa-zebra3-2.jpg)
Na koniec wrzucić jogurt grecki. Wymieszać dokładnie.
![Krok 4 - Pieczona jogurtowa zebra foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-jogurtowa-zebra4-2.jpg)
Masę podzielić na pół, do jednej wsypać karob i zmiksować.
![Krok 5 - Pieczona jogurtowa zebra foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-jogurtowa-zebra5-2.jpg)
Na schłodzony spód wylewać masę naprzemiennie aby uzyskać warstwy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 130 stopni i piec około 80 minut. Wystudzić i schłodzić przez noc w lodówce
![Krok 6 - Pieczona jogurtowa zebra foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-jogurtowa-zebra6-2.jpg)