Przepis i sposób przygotowania na: pieczona nadziewana dynia
Kroki postępowania
Pomidory Lima (małe) naciąć, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i przekroić na pół. Na papierze do pieczenia lub blasze ułożyć jeden przy drugim, posolić i piec w temperaturze 70-80 stopni przy uchylonych drzwiczkach przez 4-5 godzin. Mają być do połowy wysuszone.
![Krok 1 - pieczona nadziewana dynia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-nadziewana-dynia1-2.jpg)
![Krok 2 - pieczona nadziewana dynia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-nadziewana-dynia2-2.jpg)
Nadzienie umieścić w dyni.
![Krok 3 - pieczona nadziewana dynia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-nadziewana-dynia3-2.jpg)
Wstawić na kolejne 20-30 minut do piekarnika.
Można też zostawić z warstwą miąższu przy skórce.
Udekorować np oregano. Smacznego.
![Krok 4 - pieczona nadziewana dynia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-nadziewana-dynia4-2.jpg)