Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona wędlina na kanapki
Kroki postępowania
Schab umyć. Do garnka wlać przegotowaną wodę, dodać sól i wymieszać do rozpuszczenia. Włożyć mięso, przykryć i wstawić do lodówki na dobę.
![Krok 1 - Pieczona wędlina na kanapki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-wedlina-na-kanapki1-2.jpg)
Po tym czasie mięso wyjąć z zalewy, osuszyć. przełożyć do suchego garnka.
Z cytryny wycisnąć sok. Wlać wraz z olejem do mięsa. wsypać rozmaryn i świeżo mielony pieprz kolorowy. Czosnek przecisnąć przez praskę i też dodać do mięsa. natrzeć dokładnie mięso marynatą. Odstawić na 8 godzin do lodówki.
![Krok 2 - Pieczona wędlina na kanapki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-wedlina-na-kanapki2-2.jpg)
Po tym czasie mięso przełożyć do rękawa do pieczenia i zawiązać. Piec około 90 minut w 160 stopniach.
![Krok 3 - Pieczona wędlina na kanapki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-wedlina-na-kanapki3-2.jpg)
![Krok 4 - Pieczona wędlina na kanapki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-wedlina-na-kanapki4-2.jpg)