Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczone buraczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1,5 kg
oliwa
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone buraczki

Buraki dokładnie umyć, odciąć końce z obu stron i położyć do blaszki do pieczenia, polać troszkę oliwą, aby nie przywarły do blaszki.
Piec ok. 35-40 minut w piekarniku w 180 st.

Potem wyjąć, ostudzić i delikatnie obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.
Ponownie wyłożyć na blaszkę, posolić, dodać pieprz kolorowy i paprykę do smaku, polać sporą ilością oliwy, wymieszać, przykryć folia aluminiową i piec jeszcze ok. 15 min, aż buraczki będą miękkie (sprawdzić patyczkiem czy są już miękkie).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.02.2015 17:15
Pyszny dodatek do obiadu
Futka 03.02.2015 14:52
Uwielbiam :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak