Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pierogi z lejkowcami i kapustą
Kroki postępowania
W pierwszej wodzie gotować około 10 minut, w drugiej godzinę.
![Krok 1 - Pieczone pierogi z lejkowcami i kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-pierogi-z-lejkowcami-i-kapusta1-2.jpg)
Grzyby rozdrobnić w robocie, dodając stopniowo ugotowaną i odciśniętą kapustę. Doprawić solą, pieprzem i ew. tymiankiem.
![Krok 2 - Pieczone pierogi z lejkowcami i kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-pierogi-z-lejkowcami-i-kapusta2-2.jpg)
Ciasto:
Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłego mleka.
Powstały rozczyn dodać do przesianej mąki .
Roztrzepać jajko i razem z resztą mleka i przyprawami dodać do mąki.
Zagnieść ciasto , przykryć ściereczką.
![Krok 3 - Pieczone pierogi z lejkowcami i kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-pierogi-z-lejkowcami-i-kapusta3-2.jpg)
Każde kółko nadziewać farszem i dokładnie zlepić.
Piec w 180 C około 30 minut.
Wychodzi coś ponad 30 pierogów.
![Krok 4 - Pieczone pierogi z lejkowcami i kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-pierogi-z-lejkowcami-i-kapusta4-2.jpg)