Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone placki ziemniaczane
Placki ziemniaczane z piekarnika to propozycja dla miłośników klasycznych dań kuchni polskiej. Są nie tylko pyszne, ale również są mniej kaloryczną wersją tych smażonych na głębokim tłuszczu.
Przygotowując ciasto do placków ziemniaczanych z piekarnika, pamiętajcie by ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dzięki czemu będą tworzyły zwartą masę po wyłożeniu na blachę do pieczenia. Delikatna i chrupiąca skórka placków ziemniaczanych, soczyste wnętrze i smak ziemniaków sprawiają, że danie to jest prawdziwą ucztą! Koniecznie zestawcie je z ulubionymi dodatkami, zarówno tymi na słodko czy wytrawnymi.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pieczone placki ziemniaczane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-placki-ziemniaczane1-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczone placki ziemniaczane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-placki-ziemniaczane2-2.jpg)
Układać łyżką placuszki.
![Krok 3 - Pieczone placki ziemniaczane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-placki-ziemniaczane3-2.jpg)
![Krok 4 - Pieczone placki ziemniaczane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-placki-ziemniaczane0-2.jpg)