Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone placuszki cypryjskie
Kroki postępowania
Masło roztopić i sklarować, dodać grysik, dokładnie wymieszać stale mieszając i odstawić w chłodne miejsce na noc.
![Krok 1 - Pieczone placuszki cypryjskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-placuszki-cypryjskie1-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczone placuszki cypryjskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-placuszki-cypryjskie2-2.jpg)
![Krok 3 - Pieczone placuszki cypryjskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-placuszki-cypryjskie3-2.jpg)
![Krok 4 - Pieczone placuszki cypryjskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-placuszki-cypryjskie4-2.jpg)
masło | 25 dag |
grysik | 25 dag |
woda | 1/5 litra |
aromat pomarańczowy | 1 szt |
płatki migdałowe | 15 dag |
cukier | 12 dag |
Cynamon mielony Prymat | 1 łyżeczka |
sól | 1/2 łyżeczki |
konfitura | |
papier do pieczenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: