Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony królik długo leżakowany
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pieczony królik długo leżakowany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczony-krolik-dlugo-lezakowany1-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczony królik długo leżakowany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczony-krolik-dlugo-lezakowany2-2.jpg)
![Krok 3 - Pieczony królik długo leżakowany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczony-krolik-dlugo-lezakowany3-2.jpg)
![Krok 4 - Pieczony królik długo leżakowany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczony-krolik-dlugo-lezakowany4-2.jpg)
![Krok 5 - Pieczony królik długo leżakowany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczony-krolik-dlugo-lezakowany5-2.jpg)
królik | 1 sztuka (ok. 2,5 kg) |
ocet spirytusowy | 10 % 1/2 szklanki |
woda | wg uznania |
czosnek | 5 ząbków |
musztarda dijon | 5 łyżeczek |
miód | 2 łyżeczki |
Przyprawa do mięs Prymat | 5 łyżeczek |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 3 łyżeczki |
Grill przyprawa ziołowa Prymat | 1 czubata łyżeczka |
sól do smaku | |
olej | 1/2 szklanki |
cebula | 2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: