Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczony kurczak miodowo-paprykowy.

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat według uznania
sól i pieprz
miód prawdziwy 3-4 łyżki
olej

Porada

Kurczaka najlepiej kupić o wadze do dwóch kilogramów.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony kurczak miodowo-paprykowy.


1.Kurczaka oczyszczamy,myjemy i bardzo dokładnie osuszamy.
2.Następnie kurczaka nacieramy solą,pieprzem i słodką papryką w proszku,za pomocą pędzelka kurczaka lekko smarujemy olejem.
3.Kurczaka układamy na blaszce do pieczenia,podlewamy olejem i odstawiamy na około 60 minut w chłodne miejsce.
4. Po tym czasie kurczaka pieczemy około półtorej godziny w temperaturze 180 stopni,do zrumienienia i miękkości mięsa.Podczas pieczenia kurczaka od czasu do czasu polewamy wywarem z pieczenia,mięso wtedy będzie bardziej soczyste.
5.Pod koniec pieczenia za pomocą pędzelka całego kurczaka smarujemy miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 31.03.2017 21:03
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 22:25
Apetyczne mięsiwo.
Babeczka35 09.02.2015 11:34
Dziękuję:)
gosia1988 08.02.2015 21:15
pyszny kurczak
Anna169Hosz 08.02.2015 20:59
Apetyczny kurczaczek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak