Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony leszcz z pieczarkami.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pieczony leszcz z pieczarkami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczony-leszcz-z-pieczarkami.1-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczony leszcz z pieczarkami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczony-leszcz-z-pieczarkami.2-2.jpg)
![Krok 3 - Pieczony leszcz z pieczarkami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczony-leszcz-z-pieczarkami.3-2.jpg)
Pieczarki dodać do cebuli, zalać winem i rosołem. Chwilę poddusić. Gotowe pieczarki wyłożyć do naczynia żaroodpornego , dołożyć ryby i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 20 min. Ryby wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce. Grzyby przełożyć do garnka , dodać musztardę, koncentrat pomidorowy, tymianek. Mąkę rozprowadzić ze śmietaną , dodać do grzybów, zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Ryby ułożyć na półmisku, polać sosem.
![Krok 4 - Pieczony leszcz z pieczarkami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczony-leszcz-z-pieczarkami.4-2.jpg)